Share
Preview
Cyborgs, Wolverine, microdosering met lithium, lessen van COVID-19, lees-, kijk- en luistertips, en meer.
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Β 
🚀
BIOHACKING NIEUWS

Meer mens als cyborg?

Hoi ,

Een paar weken geleden mocht ik drie topwetenschappers als moderator begeleiden in een webinar van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen (KNAW). Normaal loop ik na zo'n mentale inspanning, ook na het geven van keynote of webinar, een rondje buiten.

Alles laten landen en loslaten.

Nu met de avondklok was dat niet mogelijk. Ik keek door het raam naar buiten en realiseerde me desondanks de 'silver lining' van de pandemie voor mij als ondernemer: de afgelopen maanden werd ik gedwongen om mijn vaardigheden uit te breiden.

Tegenwoordig doe ik veel meer dan alleen keynotes en webinars. Ik maak podcasts voor klanten (zoals de NWO en Nederlandse Zorgautoriteit) en ben steeds vaker gespreksleider van online evenementen.

Die afwisseling is zalig.

Dus: zoek jij nog een gespreksleider, moderator of dagvoorzitter voor een evenement over wetenschap of technologie? Denk aan mij en bekijk deze pagina over mijn maatwerk.

Dan nu verder met de nieuwsbrief, veel leesplezier!

Peter

PS. Susan en ik maakten een nieuwe aflevering van Supermens: Cyberpunk 2077, Japanse boekvertalingΒ & Existentialisme. Luister aflevering 110 op Apple Podcasts of Spotify. 🎙

🔥 Biohacking Nieuws
Het meest opvallende nieuws op het gebied van biohacking

"The cyborg was not less human, but more."
- Manfred Clynes


Omdat ik nu werk aan een artikel over cyborgs, viel dit interview in The Atlantic uit 2010 met de destijds 85-jarige Manfred Clynes me op. Clynes introduceerde in 1960 samen met zijn collega Nathan Kline de term 'cyborg' in het tijdschrift Astronautics.

Clynes en Kline gingen met hun idee van de cyborg uit van een naadloze feedbackloop tussen mens en machine. Zo kon de mens volgens hen in de ruimte overleven. Het uiteindelijke doel: het vergroten van de menselijke ervaring. Niet minder mens door techniek, maar juist meer mens.

Hoewel het interview al van enige jaren geleden is, laat staan de paper uit de
jaren zestig, heb ik het artikel met veel plezier gelezen. In de tijd dat Clynes en Kline aan hun stuk werkten, was de impact van ruimtereizen op de mens nog volledig onbekend. Het was nog voor de eerste vlucht van Yuri Gagarin en de maanlanding in 1969.


🦾 Eigen werk
Artikelen, podcasts en video's die ik zelf heb gemaakt

📺Β  Onlangs verschenen er aantal nieuwe video's op mijn Engelstalige YouTube-kanaal:

  • In Augmented Humans deel ik mijn samenvatting van een grote internationale conferentie over dit onderwerp (27 minuten);
  • In Cyperpunk 2077 Review een uitleg van het genre cyberpunk, biohacking in het spel Γ©n een review van de game (14 minuten);Β 
  • Interview met Eben Kirksey, auteur van het boek The Mutant Project. Over de genetische modificatie van de Chinese babies Lulu en Nana (42 minuten).

🤖Β  Voor de KNAW (Koninklijke Academie van Wetenschappen) modereerde ik een webinar over de Maakbare Mens die je nu kunt terugkijken.

👍Β  Bij NPO Radio 1 werd ik geΓ―nterviewd over mijn boek Supermens!

🤖 Biohacking Bullets
Artikelen, podcasts en andere media die mij zijn bijgebleven deze maand

👂 Geruchten zijn dat Alphabet, het moederbedrijf van Google, werkt aan een apparaat dat je een supergehoor geeft: Wolverine (naar de mutant in X-men). De belofte is dat je met het oortje in een rumoerige ruimte heel precies kan selecteren naar wie je wil luisteren.

🔋 Op NEO.life een stuk over microdosering van lithium. Studies bij proefdieren en epidemiologische onderzoeken laten positieve resultaten zien: van een betere mentale gezondheid, tot minder criminaliteit en een preventieve werking tegen dementie.

👾 Mark Manson deelt op zijn blog wat zijn lezers hebben geleerd van 2020, 'a long dumpster fire of a year'. Herkenbaar stuk met wijze lessen en lollige meme's.Β 

📕 Reinier Ladan tipte mij het boek To be Taught, if Fortunate. Een heerlijke novelle over ruimtereizen en fantasierijke biohacks om het lichaam daarop aan te passen.

🎧Β  Meestal luister ik naar inhoudelijke podcasts. De podcastserie Wind of Change is heel wat anders. De maker hoort een gerucht: heeft de CIA een muziekhit gemaakt die een belangrijke rol heeft gespeeld in de val van de Sovjet-Unie? Meeslepend.Β  Β 

🎬Β  Ik keek onlangs de film Repo Men. Deurwaarder Remy (Jude Law) gaat op jacht naar mensen die hun kunstmatige organen niet kunnen betalen. Duistere sciencefiction met een diepere laag. De rating van 6,3 op IMDb is wat mij betreft te laag.

🎙 Openbare optredens & webinars

Meestal doe ik webinars of lezingen voor besloten groepen, maar regelmatig spreek ik ook op vrij toegankelijke meetups, festivals en webinars. Hieronder staat mijn agenda voor de komende maanden, onder voorbehoud van wijzigingen. Wie weet tot daar!

  • Masterclass Zorgonderwijsvernieuwers op 21 mei 2021 in Bunnik
Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur 'm vooral door!

Heb je deze nieuwsbrief zelf doorgestuurd gekregen?

Als je vragen hebt, let me know. Mail me op peter@peterjoosten.net.

Tot volgende maand!


Abonneer je op mijn podcast Supermens: iTunes, Spotify of andere apps.

Β 
Β 
Β 

Gegevens updaten / PeterJoosten.net, Achter de Kamp, Amersfoort, The Netherlands

Email Marketing by ActiveCampaign