Share
Preview
Cyberpunk, genetische modificatie bij mensen, Chinese sciencefiction, inzichten van Tim Ferriss, lees-, kijk- en luistertips, en meer.
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Β 
🚀
BIOHACKING NIEUWS

Cyberpunk als waarschuwing


Hoi ,

Ik ben weer begonnen met podcasten! Mijn podcast is in een heel nieuw jasje gestoken: een nieuwe naam, een gaaf logo, een frisse tune en een andere opzet.

Met host Susan Dullink (tevens mijn vriendin) praat ik over interessante ontwikkelingen op het gebied van mensverbetering, boeken die ik heb gelezen, interessante artikelen en nog veel meer.

Vergelijk het met deze nieuwsbrief, maar dan in gesproken vorm 🎧

Luister de eerste aflevering in deze nieuwe vorm. Supermens #109 - Supersoldaten, Star Wars & Mythos:

Dan nu verder met de nieuwsbrief, veel leesplezier!

Peter

PS Naast mijn eigen podcast heb ik de afgelopen maanden ook exclusieve shows gemaakt voor klanten, o.a. voor de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Interesse? Bekijk mijn pagina over Maatwerk. 🚀

🔥 Biohacking Nieuws
Het meest opvallende nieuws op het gebied van biohacking

"...
with Asian nations flipping the table and turning the previously colonized into the colonizers" - Wired

Momenteel werk ik aan een artikel (en video) over het computerspel Cyberpunk 2077. Sinds films zoals Blade Runner en boeken zoals Neuromancer vind ik het genre cyberpunk helemaal gaaf: een duistere toekomst met machtige bedrijven, neonlichten in de regen en fantasierijke implantaten.

Dit stuk in Wired gaat over het ontstaan van het genre cyberpunk. Tot mijn grote verrassing is het deels toe te schrijven aan de Tweede Wereldoorlog. In de Verenigde Staten en Europa heersten er angstbeelden over Aziatische dominantie door technologie.

De verhalen (en het spel Cyberpunk 2077 trouwens ook) zijn tevens een waarschuwing: technologische vooruitgang hoeft niet per se te leiden tot een hogere kwaliteit van leven. Machtige bedrijven, overheden en militaire organisaties kunnen het ook gebruiken om de mensheid te onderdrukken.

Anyway, benieuwd naar mijn mening over Cyberpunk 2077 als biohacker? In de volgende nieuwsbrief deel ik het artikel! 🤖

🦾 Eigen werk
Artikelen, podcasts en video's die ik zelf heb gemaakt

📺Β  Onlangs verschenen er aantal nieuwe video's op mijn Engelstalige YouTube-kanaal:

  • In de video 'What is human genetic enhancement?' vertel ik in 18 minuten wat deze ontwikkeling inhoudt, de voor- en nadelen en de impact van hiervan;
  • Een review van het boek The Ethics of Human Enhancement;
  • En een interview met Liviu Babitz, de oprichter van Cyborg Nest.

🇨🇳 Voor Dutch Future Society (waar ik lid van ben) schreef ik de column 'De levensles van Jan Timmer'. Over onze beperkte blik op AziΓ« en in het bijzonder China.

👾 In oktober 2020 nam ik deel aan een panel bij het Designmuseum in Den Bosch over het transhumanisme, samen met o.a. technologiefilosoof Martijntje Smits. Je kunt het nu terugkijken.


🤖 Biohacking Bullets
Artikelen, podcasts en andere media die mij zijn bijgebleven deze maand

🖥Β  Twijfel je nog op welke partij je moet stemmen bij de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen? Stichting Toekomstbeeld der Techniek heeft een kieswijzer gemaakt over wat partijen willen met digitalisering en technologie. Met zelfs een vraag over implantaten in mensen!

🚀Β Β Sinds een paar weken ben ik verslingerd aan de sciencefiction trilogie Remembrance of Earth's Past van de Chinese auteur Cixin Liu. Waarom is dit genre in (en uit) China aan een opmars bezig? Antwoorden: ideeΓ«n voor technologische innovatie Γ©n culturele beΓ―nvloeding. Goede uitleg daarover op Factor Daily.Β  Β Β 

👍Β Β Mijn inspiratiebron Tim Ferriss (auteur en podcaster) is op zijn eerdere overtuigen terug gekomen. In dit interview bij GQ vertelt hij zich niet meer richt op maximale productiviteit. Zijn nieuwe meetpunten: hoe voel ik me als ik wakker word en hoe makkelijk val ik in slaap?


📕Β  Mijn uitgever Evert raadde het boek Mythos van Stephen Fry aan. Tijdens het lezen was het net alsof meesterverteller Fry me de bijzondere Griekse mythes zelf vertelde.

🎧Β  Mocht je binnenkort een uitnodiging krijgen voor vaccineren tegen COVID-19 (en twijfel je), dan is deze aflevering van podcast Nerdland een aanrader. Goede uitleg, nuttige achtergronden en grappige metaforen.

🎬Β Β VPRO Tegenlicht maakt bijna altijd uitzendingen die de moeite waard zijn. Zo ook de aflevering 'Technologie als religie' over technologiebedrijven, data, mind uploading en de vraag wat bewustzijn ΓΌberhaupt is.

🎙 Openbare optredens & webinars

Meestal doe ik webinars of lezingen voor besloten groepen, maar regelmatig spreek ik ook op vrij toegankelijke meetups, festivals en webinars. Hieronder staat mijn agenda voor de komende maanden, onder voorbehoud van wijzigingen. Wie weet tot daar!

  • Masterclass Zorgonderwijsvernieuwers op 21 mei 2021 in Bunnik
Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur 'm vooral door!

Heb je deze nieuwsbrief zelf doorgestuurd gekregen?

Als je vragen hebt, let me know. Mail me op peter@peterjoosten.net.

Tot volgende maand!


Abonneer je op mijn podcast Supermens: iTunes, Spotify of andere apps.

Β 
Β 
Β 

Gegevens updaten / PeterJoosten.net, Achter de Kamp, Amersfoort, The Netherlands

Email Marketing by ActiveCampaign