Share
Preview
Animal uplift, DIY vaccins tegen COVID-19, eiwit om langer te leven, toekomstdenken, lees-, kijk- en luistertips, en meer.
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Β 
🚀
BIOHACKING NIEUWS

Slimme apen in opstand tegen de mens


Hoi ,

De afgelopen maanden heb ik tal van webinars, online talks en digitale sessies gegeven.
Ik heb een korte video gemaakt over mijn ervaringen en best practices.

🎬 Bekijk: Mijn ervaring met het geven van webinars.

En dan nu al het andere nieuws over biohacking.

Veel leesplezier!

Peter

PS Check deze mooie actie: krijg GRATIS het boek Supermens! Ga naar deze inschrijfpagina van mijn uitgever en je ontvangt wekelijks een hoofdstuk in je mailbox. 📩

Wat anderen zeggen over Supermens:
  • 'Een charmant boek' (Financieel Dagblad)
  • 'Goed gewogen onderzoek Γ©n leesbaar geschreven' (technologie-kunstenaar Koert van Mensvoort) Β 
  • 'Peter Joosten laat in zijn boek Supermens goed de mogelijkheden en dilemma’s van mensverbetering zien' (NEMO Kennislink)

🔥 Biohacking Nieuws
Het meest opvallende nieuws op het gebied van biohacking

"As we develop technology to better ourselves, why should we confine these tools to one species?”

Een ogenschijnlijk maf concept in het transhumanisme is 'animal uplift'. Als we onszelf als mens gaan verbeteren, is het dan niet ons morele verplichting om dieren dezelfde behandeling te geven?

Dit artikel op Vice begint leuk met een beschrijving van een scène uit Planet of the Apes. Een wetenschapper test een medicijn tegen Alzheimer op een chimpansee. Zij wordt superslim, geeft de intelligentie door aan haar kind die vervolgens de opstand tegen de mens leidt.

Hoewel er in het artikel ruimte is voor argumenten van voorstanders zoals George Dvorsky, voel ik toch meer voor de criticasters. Zijn dieren wel gelukkiger met een hoog IQ? Kunnen we niet beter de leefomstandigheden van de dieren verbeteren, zoals het afschaffen van de bioindustrie, in plaats van te sleutelen aan de dieren zelf?Β Β 

🤖 Biohacking Bullets
Artikelen, podcasts en andere media die mij zijn bijgebleven deze maand

📺 Onlangs verschenen er aantal nieuwe video's op mijn Engelstalige YouTube-kanaal. In de video 'What is transhumanism?' vertel ik in een kwartier wat deze term precies inhoudt, de voor- en nadelen ervan en de impact van deze stroming. Verder: 'Why I am interested in biohacking' (over de oorsprong van mijn fascinatie) en een interview met dr. Barry Fitzgerald (wetenschapper aan de TU Delft) over superhelden.

🦠 De bekende biohacker Josiah Zayner laat weten dat het doe-het-zelf maken van een vaccin tegen COVID-19 toch lastiger is dan hij dacht. De kern: een vaccin maken is niet zo lastig, maar het verantwoord testen op een 'DIY' manier? Dat is toch (te) complex.

🤔 Om de zoveel tijd is er veel hype rondom een nieuw stofje die ons een langer leven belooft (denk aan resveratrol een paar jaar geleden). Nu is er veel te doen rondom het eiwit Klotho, o.a. door veelbelovende proeven bij muizen. Meer hierover in dit stuk.

🔮 Een interessante visie van politicoloog Roman Krznaric: toekomstige generaties zouden een stem moeten krijgen bij de politieke beslissingen van nu. De reden: we behandelen de toekomst nu als een stortplaats van ecologische schade en technologische risico's.


📕 Het boek This Mortal Coil van Emily Suvada voelt een beetje als de Hunger Games, maar dan met een flinke twist biohacking. Denk aan genetisch gemodificeerde tieners, een dodelijk virus en gevaarlijke drones.

🎧 Door Peter Ros werd ik op deze lezing van Svend Brinkmann gewezen. Uitgezonden als podcast door RSA Events vertelt Svend waarom hij het continue streven naar zelfverbetering zat is. Sterker nog: het is contraproductief.Β Β 

🤖 Ondanks de storm aan kritiek (vanwege haperingen en bugs) ben ik verslingerd aan de game Cyberpunk 2077. De naargeestige stad Night City is prachtig, je kan diverse upgrades kopen (voor de kenners: zoals in Deus Ex) en Keanu Reeves heeft een gastrol. Binnenkort een uitgebreide review op mijn blog!

🎙 Openbare optredens & webinars

Meestal doe ik opdrachten voor besloten groepen (interesse?), maar regelmatig spreek ik ook op vrij toegankelijke meetups, festivals en webinars. Hieronder staat mijn agenda voor de komende maanden, onder voorbehoud van wijzigingen. Wie weet tot daar!

Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur 'm vooral door!

Heb je deze nieuwsbrief zelf doorgestuurd gekregen?

Als je vragen hebt, let me know. Mail me op peter@peterjoosten.net.

Tot volgende maand!


Abonneer je op mijn podcast Biohacking Impact: iTunes, Spotify of andere apps.

Β 
Β 
Β 

Gegevens updaten / PeterJoosten.net, Achter de Kamp, Amersfoort, The Netherlands

Email Marketing by ActiveCampaign