Share
Preview
Apple's plannen met slimme brillen en AR, tattoo's van Google, genetisch gemodificeerde supersoldaten, lees-, kijk- en luistertips, en meer.
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Β 
🚀
BIOHACKING NIEUWS

Apple maakt ons cyborgs


Hoi ,

Allereerst een gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat 2021 een beter jaar gaat worden dan 2020.

'Never waste a good crisis' is een gevleugelde uitspraak. Soms was ik afgelopen jaar teneergeslagen, maar toen ik rond de feestdagen terugkeek op het jaar realiseerde ik me ook de pluspunten en ontwikkelingen voor mij als zzp'er.

Dit zijn ze, in willekeurige volgorde:
  • Ik schreef mijn tweede boek: Supermens;
  • Ik deed veel webinars en dat vond ik verrassend leuk;
  • Ik mocht opdrachten doen voor gerenommeerde klanten zoals de NWO, Zorginstituut Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit;
  • In plaats van lezingen, deed ik meer maatwerk, zoals het maken van podcasts voor klanten, expert in paneldiscussies en gespreksleider bij interne en externe evenementen;
  • Door meer tijd om na te denken, kreeg ik veel nieuwe inzichten. Zoals een andere opzet van mijn podcast (meer daarover in een volgende nieuwsbrief).

En dan nu al het andere nieuws over biohacking.

Veel leesplezier!

–Peter

PS Mijn boek Supermens gaat trouwens goed!

Zo was ik weer volop in de media, zoals een recensie in het Financieel Dagblad, een interview bij de podcast Digital Waves, bij Yoeri op 3FM in de uitzending, een artikel in The Optimist en nog veel meer. Zie alles hier!

🔥 Biohacking Nieuws
Het meest opvallende nieuws op het gebied van biohacking

"Part human, part machine: is Apple turning us all into cyborgs?”

In de Guardian staat een beschouwing van de plannen van Apple. Na de computers, laptops en smartphones is de laatste grote productinnovatie de Apple Watch geweest. Maar wat komt hierna?

Gebaseerd op uitspraken van Tim Cook uit 2019, ingediende patenten van het bedrijf en gesprekken met insiders is dit de verwachting: slimme brillen met augmented reality. Codenamen: N301 en N421.

Ten opzichte van smartphones brengt dit nog veel meer vragen aan het licht: wat doet Apple straks met die beelden, hebben we zelf genoeg wilskracht om zo'n bril af te zetten en kun je op een gegeven moment nog wel zonder?


🤖 Biohacking Bullets
Artikelen, podcasts en andere media die mij zijn bijgebleven deze maand

📺 Onlangs verschenen er twee nieuwe video's op mijn Engelstalige YouTube-kanaal: 'What is biohacking' en 'What is a superhuman'. In ongeveer een kwartier vertel ik alles wat deze termen precies inhouden, de voor- en nadelen ervan en de impact van deze ontwikkelingen.

🎙 Technofilosoof, auteur en hofnar Rens van der Vorst (Fontys) sprak ik in mijn podcast over onze omgang met technologie en technologiebedrijven. Luister aflevering 110 op Spotify, Apple of Google.

💣 Het lijkt iets uit sciencefiction, maar er gaan geruchten dat het Chinese leger genetische modificatie heeft getest op haar soldaten om die te verbeteren.

🤔 Google investeert in tattoo's waarmee je straks technologie kan bedienen. Het doel volgens de onderzoekers van de Universiteit van Saarland is om een natuurlijke interface met technologie te creΓ«eren. Dank Sabine Winters voor de tip!

📕 Soms voel ik schroom om te delen waar ik aan werk. Goede kennis Sam Warnaars raadde mij het boek Show your work aan om meer te laten zien wat je doet. Aanrader voor schrijvers, makers en andere creatievelingen. Op Twitter deel ik daarom nu iedere vrijdag een korte terugblik op mijn week. :)

🎧 Deze podcast bij Future Shock met psychiater Damian Denys is opgenomen voor de pandemie, maar het raakte mij. Volgens hem hebben we minder welvaart nodig om mentaal gezonder te worden.

🎬Β  De documentaire Rising Phoenix op Netflix gaat over paralympische topsporters, het ontstaan van de Paralympische Spelen en de vooroordelen omtrent deze sporters. Maar bovenal is het een documentaire over de kracht van technologie en doorzetten. Kippenvel op het einde.

🎙 Openbare optredens & webinars

Meestal doe ik opdrachten voor besloten groepen (interesse?), maar regelmatig spreek ik ook op vrij toegankelijke meetups, festivals en webinars. Hieronder staat mijn agenda voor de komende maanden, onder voorbehoud van wijzigingen.


Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur 'm vooral door!

Heb je deze nieuwsbrief zelf doorgestuurd gekregen?

Als je vragen hebt, let me know. Mail me op peter@peterjoosten.net.

Tot volgende maand!


Abonneer je op mijn podcast Biohacking Impact: iTunes, Spotify of andere apps.

Β 
Β 
Β 

Gegevens updaten / PeterJoosten.net, Achter de Kamp, Amersfoort, The Netherlands

Email Marketing by ActiveCampaign