Share
Preview
The Social Dilemma op Netflix, CRISPR bij embryo's, paralympische atleten met protheses, tattoo's met electronica, lees-, kijk- en luistertips, en meer.
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Β 
🚀
BIOHACKING NIEUWS

Lessen uit The Social Dilemma


Hoi ,

Je hebt het waarschijnlijk niet gemist met al mijn mails, updates op social media en podcasts:
een maand geleden kwam mijn boek Supermens uit.

Een boek vol verhalen over mensen die bezig zijn met de nieuwste biotechnologie, experimenteren op zichzelf en dromen over de toekomst. Sindsdien is er veel gebeurd!

Een overzicht:

  • Ik was te gast bij de talkshow De 5 Uur Show op SBS6;
  • Ik werd geΓ―nterviewd bij de podcasts Doodgewoon, Zeepcast, Vocast en High Impact;
  • Er stond een Q&A met mij in magazine De Ingenieur;
  • Mijn boek is gerecenseerd op Mixed Grill & Boekenstrijd;
  • Lees hoofdstukken uit mijn boek op Next Nature en MT Integraal.

Alle links vind je hier.

En dan nu al het andere nieuws over biohacking. Veel leesplezier!

–Peter

PS Heb je het boek gekocht? Tof als je het wilt delen op Twitter, Instagram of LinkedIn! Gebruik #supermens en tag mij in je bericht (@wpjoosten op Twitter, @peterjoosten_net op Instagram en wpjoosten op LinkedIn). Dankjewel!

🔥 Biohacking Nieuws
Het meest opvallende nieuws op het gebied van biohacking

"Many of the examples [of] technology harming us has to do with us not seeing where the technology has manipulated our weaknesses.”

Vorige week gaf ik een gastles op het Goois Lyceum in Bussum. Ik vertelde aan HAVO 3 en VWO 3 over biohacking en de toekomst van de supermens. Heel leuk om te doen!

Op school hebben ze eerder al The Social Dilemma op Netflix gekeken. Ik vond het leuk om te merken dat de docu hen aan het denken heeft gezet. Als technologiebedrijven ons nu al zo behandelen, hoe gaat het dan als ze technologie hebben die nΓ³g dieper als mens raakt (zoals biotechnologie of implantaten)?

Steeds vaker zie ik de parallellen tussen informatietechnologie en biotechnologie. Niet alleen in de impact die het heeft op ons leven, maar vooral ook in wat er mis kan gaan.

In dit artikel op Forbes gaat de pionier van synthetische biologie, John Cumbers, hierover in gesprek met o.a. Tristan Harris (Centre for Humane Technology). Wat kunnen biotech bedrijven leren van sociale media? Broodnodig stuk.

🤖 Biohacking Bullets
Artikelen, podcasts en andere media die mij zijn bijgebleven deze maand


📺 Nieuwe video's! Onlangs verschenen op mijn Engelstalige YouTube-kanaal Superhuman Talks: de toekomst van de mens met Jane Metcalfe (oprichter Wired en NEO.Life), Amal Graafstra (Dangerous Things) en een uitleg over human enhancement (door ondergetekende).

🏃‍♂️ Vanwege mijn podcast met paralympisch topatlete Kimberly Alkemade viel dit bericht mij direct op. Geamputeerde sprinter Blake Leeper mag niet meedoen bij de valide atleten. Zijn protheses zijn te lang en heeft daardoor een oneerlijk voordeel.

🧬 Op MIT Technology Review signaleert Antonia Regaldo een opvallende verandering in dit stuk. Instellingen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zien genetische modificatie bij embryo's ooit wel gebeuren, bijvoorbeeld tegen sikkelcelziekte. Dat had ik niet (zo snel al) verwacht.

💉 Een opvallende publicatie van wetenschappers aan de University of Missouri (VS). Met een pen kun je een bio-electronische tatoeage op je huid tekenen die lichaamsfuncties kan meten. Zeg maar dag tegen je stappenteller!

📕 Victor Frankls boek De zin van het bestaan had een grote indruk op mij. Frankl beschrijft zijn overleving in een concentratiekamp en hoe dat de basis vormde voor logotherapie (een vorm van existentiΓ«le analyse).

🎧 Verhalen in een podcast, ik ben er gek op. Zo ook de podcast The Missing Cryptoqueen van de BBC, getipt door techjournalist DaniΓ«l Verlaan. Elementen: cryptovaluta, piramidespel, maffia en een Nederlands tintje.

🎬Β  De serie Years and Years (ook BBC) wordt uitgezonden door de NPO. Je volgt een Britse familie na de Brexit tot midden jaren dertig. Op een fascinerende manier laat de serie zien hoe ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie en human enhancement kunnen uitwerken op ons leven, naast klimaatverandering, politieke polarisatie en andere problematiek.


🎙 Openbare optredens & webinars

Meestal doe ik opdrachten voor besloten groepen (interesse?), maar regelmatig spreek ik ook op vrij toegankelijke meetups, festivals en webinars. Hieronder staat mijn agenda voor de komende maanden, onder voorbehoud van wijzigingen.


Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur 'm vooral door!

Heb je deze nieuwsbrief zelf doorgestuurd gekregen?

Als je vragen hebt, let me know. Mail me op peter@peterjoosten.net.

Tot volgende maand!


Abonneer je op mijn podcast Biohacking Impact: iTunes, Spotify of andere apps.

Β 
Β 
Β 

Gegevens updaten / PeterJoosten.net, Achter de Kamp, Amersfoort, The Netherlands

Email Marketing by ActiveCampaign