Share
Preview
Principes voor humane technologie, kritiek op biohacking, waarom filosofie belangrijk is, lees-, kijk- en luistertips, en meer.
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Β  BIOHACKING NIEUWS 🚀
Humane technologie

Hi ,

Je hebt het waarschijnlijk niet gemist met al mijn mails, updates op social media en podcasts:
anderhalve week geleden kwam mijn boek Supermens uit.

Een boek vol verhalen over mensen die bezig zijn met de nieuwste medische technologie, experimenteren op zichzelf en dromen over de toekomst. Sindsdien is er veel gebeurd!

Een overzicht:

  • Voor een goede indruk van het boek, bekijk deze twee korte video's:
  • Kijk of luister de boeklancering terug! O.a. met Evert (van Bot Uitgevers) over het boekproces, een korte Q&A met mij en een bijzondere overhandiging van het eerste exemplaar. Bekijk de video of beluister de podcast.
  • Luister gratis naar hoofdstuk 1, door mij voorgelezen in de podcast.
  • Ik interviewde professor Julian Savulescu over de ethiek van mensverbetering. Check aflevering 105 van de podcast.
  • Voor een kijkje achter de schermen, bekijk mijn Stories op Instagram.

En dan nu al het andere nieuws over biohacking! Veel leesplezier.

– Peter

PS Heb je het boek afgelopen week gekocht? Tof als je het wilt delen op Twitter, Instagram of LinkedIn! Gebruik #supermens en tag mij in je bericht (@wpjoosten op Twitter, @peterjoosten_net op Instagram en wpjoosten op LinkedIn). Dankjewel!

Β 
🔥 Biohacking Nieuws

Het meest opvallende nieuws op het gebied van biohacking.

"We must be mindful about how we engage with technology: what we use it for, why, and whether it helps or hinders us.”

Op de blog van Next Nature Network verscheen een mooi artikel van Allison Guy. Het gaat over zes principes voor humane technologie. Hoe kunnen we nu bewust nadenken over hoe we technologie ontwikkelen en ontwerpen, zodat het met en voor ons werkt?

De zes principes die zij formuleert zijn niet revolutionair, maar worden volgens mij te vaak vergeten of aan de kant geschoven (voor andere belangen). Zij stelt onder meer dat technologie natuurlijk moet voelen, onze menselijke waarden als uitgangspunt neemt en ons in onze kracht zet (in plaats van de mens uitbesteedt).

Een bonus bij dit artikel zijn de foto's uit de serie The Man Machine van de Franse fotograaf en kunstenaar Vincent Fournier. Lezen en kijken dus!

🤖 Biohacking Bullets

Artikelen, podcasts en andere media die mij zijn bijgebleven deze maand.

🤖 Nieuwe video's! Op mijn Engelstalige Youtube kanaal Superhuman Talks ga ik de komende tijd meer publiceren. Onlangs verschenen gesprekken over nootropics met Koen Indesteege &Β infraroodlicht met BjΓΈrn Ekeberg.

🧬 Niet onverwacht wonnen de Amerikaanse Jennifer Doudna en de Frans-Duitse Emmanuelle Charpentier de Nobelprijs voor de Scheikunde voor het ontwerp van CRISPR-cas, een methode voor genetische modificatie.

🤔 Filosofie klinkt saai. Mijn favoriete zelfhulpblogger Mark Manson schreef dit stuk over de belangrijke rol van filosofie in ons leven. On point en dus echt belangrijk.

💪 Kritisch artikel op Slate over biohacking als hypermasculiene en potentieel gevaarlijke leefstijl. Terecht dat de auteur opmerkt dat dezelfde soort trends bij vrouwen voor veel ophef zorgen en dat het bij mannen vaak als stoer en experimenteel wordt gezien.

📕 Het boek Het Lichaam van Bill Bryson is zalig. In dit boek gaat hij alle lichaamsdelen langs, met verhalen van wetenschappers, idiote experimenten en beschrijvingen van hoe ingenieus ons lichaam eigenlijk is.

🎧 Een indrukwekkende aflevering van de Tim Ferriss Show. In dit gesprek met Debbie Millman deelt hij dat hij als kind is misbruikt, welk trauma hem dat heeft bezorgd, hoe hij hier achter kwam en wat hij doet om het te verwerken. Kippenvel.

🎬Β  De comedyserie Silicon Valley vond ik heerlijk om te kijken. Afleveringen van rond de 20 minuten, veel referenties naar echte techbedrijven en relevante issues zoals datagebruik en privacy. Een 8,5 op IMDB en daar ben ik het helemaal mee eens.

🎙 Openbare optredens & webinars

Meestal doe ik opdrachten voor besloten groepen (interesse?), maar regelmatig spreek ik ook op vrij toegankelijke meetups, festivals en webinars. Hieronder staat mijn agenda voor de komende maanden, onder voorbehoud van wijzigingen.


Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur 'm vooral door!

Heb je deze nieuwsbrief zelf doorgestuurd gekregen?
Schrijf je gratis in.

Als je vragen hebt, let me know. Mail me op peter@peterjoosten.net.

Tot volgende maand!

Abonneer je op mijn podcast Biohacking Impact: iTunes, Spotify of andere apps.

Β 
Β 
Β 

Gegevens updaten / PeterJoosten.net, Achter de Kamp, Amersfoort, The Netherlands

Email Marketing by ActiveCampaign