Share
Preview
Boek Supermens komt bijna uit, Europees onderzoek naar human augmentation, microrobots, 30 dagen StoΓ―cisme, het Novaceen, en meer.
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Β  BIOHACKING NIEUWS 🚀
Supermens komt bijna uit!

Hoi ,

Over drie weken is het zover.

Mijn boek komt uit en is nu al te bestellen!

Vanaf 30 oktober ligt Supermens in de betere boekhandel. Het is een boek vol bijzondere verhalen over mensen die met behulp van technologie zichzelf of anderen verbeteren. Maar moeten we wel sleutelen aan de mens? Waar ligt de grens?

Je doet mij een enorm plezier als je het boek nu alvast bestelt. Je ontvangt 'm dan 29 oktober thuis.

Oja, samen met de uitgever heb ik een leuke actie bedacht:
  • Als je mij laat weten dat je het boek hebt besteld als pre-order, dan krijg je GRATIS het ebook Biohacking (mijn boek uit 2018) opgestuurd. 🔥

En dan nu al het nieuws over biohacking! Veel leesplezier.

– Peter

PS De komende weken stuur ik af en toe een aparte mail met nieuwtjes en achtergronden van het boek. Klik hier om deze mails ook te krijgen!

Β 
📲 Biohacking Nieuws

Het meest opvallende nieuws op het gebied van biohacking.

"You want a monkey tail? Good for you.”

Ik krijg steeds vaker aanvragen voor internationale opdrachten, heel gaaf!Β Β Zo werd ik een paar weken geleden benaderd door een Kaspersky Lab. Die tak van het Russische anti-virusbedrijf doet toekomstverkenningen, organiseert evenementen en publiceert rapporten.

Ze vroegen of ik commentaar wilde geven op hun Europese onderzoek naar human augmentation en vervolgens wilde deelnemen aan een online panelgesprek. Helaas (voor mij) kozen ze voor twee andere experts: professor Julian Savulescu (Oxford) en Zoltan Istvan, presidentskandidaat voor de Amerikaanse Transhumanistische Partij (ja, dat bestaat echt).

Een samenvatting van het rapport laat onder meer zien dat de meeste respondenten in het onderzoek human augmentation wel ziet zitten. Maar we moeten ons wel bewust zijn van de gevaren, vooral hackers en de macht van grote bedrijven.

🤓 Biohacking Bullets

Artikelen, podcasts en andere media die mij zijn bijgebleven deze maand.

  • 🤖 Nieuwe podcasts! De komende tijd publiceer ik interviews en stukjes uit mijn nieuwe boek Supermens in de Biohacking Impact podcast. Onlangs verschenen: Voorbij de mens met dr. Elsa Sotiriadis (103) en Het verdriet van Eugenia met Bruce Duncan (104). Luister via Apple, Spotify of Google.

  • 🦾 Wetenschappers van de Universiteit van Cornell (VS) hebben microrobots gemaakt. Ze zijn kleiner dan de breedte van een haar (0,1 mm). Een van de ideeΓ«n: het lichaam in om daar onderzoek te doen.

  • 📕 Na het lezen van het boek Welkom in het Novaceen was ik zowel opgetogen als verward. De 100-jarige (!) Britse uitvinder James Lovelock stelt dat we een nieuw tijdperk betreden. In het Novaceen hebben electronica en kunstmatige intelligentie het voor het zeggen. Bedankt Next Nature Network voor dit boek!

  • 🎧 Vorige zomer maakte de Volkskrant een reeks verhalen over de toekomst. Zo maakte Maxim Februari een kort verhaal over zijn ontmoeting met professor John van der Oost (Wageningen University). Voor mij extra leuk, omdat ik hen beide heb geΓ―nterviewd. Het verhaal is ingesproken als podcast.

  • 🎬Β  De serie Dark op Netflix gaat over tijdreizen, ingewikkelde familierelaties en duistere genootschappen. Soms vond ik het onnavolgbaar, maar hoe de makers alles op het einde van seizoen 3 bij elkaar brengen, is meesterlijk.

  • 💍 Ik ben een fan van mijn Oura ring. Op Wired een uitgebreide review. Hun conclusie: ja, de ring is duur, maar accuraat en houdt goed rekening met vrouwelijke gebruikers: een 8/10.

  • 🙏 Elke ochtend en avond lees ik het boek Daily Stoic. Nog beter dan alleen lezen is om het StoΓ―cisme te leven en te voelen. Dus vanaf 1 oktober doe ik mee aan de 30 Day Stoic Challenge. Ruben, bedankt voor de aanmoediging.

🎙 Openbare optredens & webinars

Meestal doe ik opdrachten voor besloten groepen (interesse?), maar regelmatig spreek ik ook op vrij toegankelijke meetups, festivals en webinars. Hieronder staat mijn agenda voor de komende maanden, onder voorbehoud van wijzigingen.


Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur 'm vooral door!

Heb je deze nieuwsbrief zelf doorgestuurd gekregen?
Schrijf je gratis in.

Als je vragen hebt, let me know. Mail me op peter@peterjoosten.net.

Tot volgende maand!

Abonneer je op mijn podcast Biohacking Impact: iTunes, Spotify of andere apps.

Β 
Β 
Β 

Gegevens updaten / Project Leven, Area 51 Amersfoort, The Netherlands

Email Marketing by ActiveCampaign