Share
Preview
Serie Biohackers op Netflix, DIY coronavaccins, varkens met een hersenimplantaat, cyborg materialen, zingeving en meer.
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Β  BIOHACKING NIEUWS 🚀
Biohackers op Netflix

Hoi ,

Het is gelukt!

Ruim 60 duizend woorden, 16 hoofdstukken en talloze bijzondere verhalen over biohacking en supermensen.

Mijn boek is af en nu al te bestellen!

Vanaf 30 oktober ligt het boek in de betere boekhandel. Je doet mij een enorm plezier als je het boek nu alvast bestelt. Je ontvangt het dan 29 oktober thuis 🙏

De komende weken doe ik wat rustiger aan en probeer ik zoveel mogelijk aandacht voor het boek te krijgen. Ken je iemand in of bij de media (krant, magazine, website, podcast, nieuwsbrief), dan zou het super zijn als je me kan introduceren!

En dan nu al het nieuws over biohacking! Veel leesplezier.

– Peter

PS De komende weken stuur ik af en toe een aparte mail met nieuwtjes en achtergronden van het boek. Klik hier om deze mails ook te krijgen!

PPS Ook mijn online masterclass over biohacking vordert gestaag. Ik stuur je een bericht als de cursus online staat!

Β 
📲 Biohacking Nieuws

Het meest opvallende nieuws op het gebied van biohacking.

"Synthetic biology has turned us from creatures to creators”

In augustus verscheen de serie Biohackers op Netflix. De zesdelige serie gaat over studente geneeskunde Mia Akerlund. Zij wil wraak nemen op professor Tanja Lorenz. Lorenz heeft vroeger experimenten uitgevoerd op Mia en haar broer.

Aflevering 1 en 2 vond ik een beetje tegenvallen. De focus lag vooral op Mia die in Freiburg komt wonen en haar huisgenoten leert kennen. Er waren wel wat grappige elementen van biohacking, zoals de implanteerbare chip, een fluorescerende muis en oogdruppels voor nachtzicht, maar dit leek eerder een soort gimmick.

Daarna krijgt de serie meer vaart met illegale therapieΓ«n voor genetische afwijkingen, project Homo Deus (een mooie verwijzing naar het boek van Yuval Noah Harari) en genetisch gemodificeerde vliegen. De serie eindigt met een verrassende en verontrustende cliffhanger. Waarschijnlijk komt er nog een tweede seizoen, ik ben benieuwd.

Op mijn blog schreef ik een uitgebreide voorbeschouwing en recensie.

🤓 Biohacking Bullets

Artikelen, podcasts en andere media die mij zijn bijgebleven deze maand.

  • 🤖 Nieuwe podcasts! De komende tijd publiceer ik interviews en stukjes uit mijn nieuwe boek Supermens in de podcast. Onlangs verschenen: Dennie Jager over exoskeletten (100), Jeroen Perk over zijn retina-chip (101) en professor Siewert-Jan Marrink en het klonen van honden (102). Luister via Apple, Spotify of Google.

  • 🐷 Eind augustus presenteerde Neuralink een update over hun hersenimplantaten. Varken Gertrude droeg een implantaat en het bedrijf wil binnenkort starten met menselijke proefpersonen. Elon Musk: 'Het is als een Fitbit in je hoofd met kleine draadjes' (!?)

  • 🦠 DIY coronavaccins. Daar heb ik eerder over geschreven, maar het is opvallend dat gerenommeerde wetenschappers zoals George Church hier actief aan mee doen. Nu is Church niet de doorsnee professor, maar toch. Mijn journalistieke voorbeeld Antonio Regaldo schreef een goed artikel over de voors en tegens van zelfgemaakte vaccins.

  • 🧬 Niet alle materialen zijn geschikt om in of aan het lichaam te koppelen in de vorm van protheses of implantaten. Onderzoekers van de Universiteit van Delaware kwamen erachter dat hun materiaal PEDOT ideaal is als coating voor cyborgtoepassingen. Bedankt Maarten den Braber voor de tip!

  • 📕 Ik ben fan van de boeken van Ryan Holiday. Afgelopen zomer las ik het boek Ego is de Vijand. Zoals alle boeken van Holiday: veel voorbeelden, verhalen en anekdotes om zijn punt te maken. In dit geval: je ego heeft een eigen wil en staat vaak groei in de weg.

  • 🎧 Psychiater Dirk de Wachter in deze podcast van Future Shock: 'We moeten niet streven naar geluk, maar naar zingeving.' Dit interview bleef nog lang in mijn gedachten hangen.

  • 🎬Β  Vorige week ging ik met Susan naar de bioscoop. Tenet, de nieuwste productie van Christopher Nolan, is wat mij betreft een film die je in de bios moet zien. Een gave mix van actie met sciencefiction, tijdreizen en mooie locaties.

  • 🚨 Af en toe krijg ik gadgets opgestuurd om te testen. Zoals de Flexbeam van Recharge, dit is een draagbare band met infrarood en rood licht. Ideaal voor na de training. Met de code KICKOFF20 krijg je via deze link liefst 20% korting.

🎙 Openbare optredens & webinars

Meestal doe ik opdrachten voor besloten groepen (interesse?), maar regelmatig spreek ik ook op vrij toegankelijke meetups, festivals en webinars. Hieronder staat mijn agenda voor de komende maanden, onder voorbehoud van wijzigingen.


Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur 'm vooral door!

Heb je deze nieuwsbrief zelf doorgestuurd gekregen?
Schrijf je gratis in.

Als je vragen hebt, let me know. Mail me op peter@peterjoosten.net.

Tot volgende maand!

Abonneer je op mijn podcast Biohacking Impact: iTunes, Spotify of andere apps.

Β 
Β 
Β 

Gegevens updaten / Project Leven, Area 51 Amersfoort, The Netherlands

Email Marketing by ActiveCampaign