Share
Preview
Brain-computer interfacing, wetgeving tegen onderhuidse chips, kweken van organen, gadgets om te dromen, en meer.
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Β  BIOHACKING NIEUWS 🚀
Duck Hunt met je gedachten

Hoi ,

Het zijn gekke weken. Uiteraard door COVID-19, maar voor mij is er nog iets anders: het schrijven van mijn nieuwe boek Supermens.

Zo ziet een dag er nu uit: opstaan, mediteren, schrijven in mijn dagboek en aan de slag. Tot 13.00 werk ik in vier sets van 50 minuten aan mijn boek.

In de pauzes van 10 minuten doe ik push-ups, haal de vaatwasser uit of loop de stad in voor koffie-to-go.

Soms worstel ik en ben ik constant afgeleid. Bijvoorbeeld door onze poes Zora, die langs mijn benen loopt voor aandacht, eten of allebei.

Soms zit ik in een heerlijke flow en strooi ik anekdotes op papier. Want dat is de belangrijkste opdracht van mijn uitgever.

Evert (Bot Uitgevers): 'Peter, je hebt al genoeg inhoud. Neem de lezers mee in je eigen ontdekkingstocht. Deel je ervaringen, je ontmoetingen met bizarre biohackers en bijzondere verhalen die je hebt gehoord. '

Oh wow, die verhalen optekenen is leuker dan ik dacht!

Daarom: ben je benieuwd naar die anekdotes? En wil je mijn nieuwe boek Supermens hebben, zodra het uitkomt? Pre-order Supermens hier alvast!

Je helpt me gigantisch door het boek nu alvast te bestellen. 🙏

En dan nu al het nieuws over biohacking! Veel leesplezier.

– Peter

PS De komende weken stuur ik af en toe een aparte mail met nieuwtjes en achtergronden van het boek. Klik hier om deze mails ook te krijgen!

PPS Ook mijn online masterclass over biohacking vordert gestaag. Ik stuur je een bericht als de cursus online staat!

Β 
📲 Biohacking Nieuws

Het meest opvallende nieuws op het gebied van biohacking.

"The possibilities are endless”

Computers en machines aansturen met je gedachten. Wired volgt startup NextMind van Sid Kouider. Zijn bedrijf maakt een band die je op je achterhoofd zet. Bovenop de band zit een ontvanger met de omvang van een forse ijshockeypuk.

Onder die puk zitten sensoren die hersensignalen oppikken. Na het kalibreren kan je met de NextMind aan de slag. In eerste instantie zijn de toepassingen eenvoudig, maar wel geestig. Schieten op eenden in Duck Hunt met je hersengolven of van tv-zender wisselen met je gedachten.

Ik verwacht dat in eerste instantie vooral bedrijven interesse hebben in deze methode, ook wel brain-computer interfacing (BCI) genoemd. Zo kan een medewerker bijvoorbeeld nog sneller een machine bedienen. Spannend wordt het als je bedenkt dat het Amerikaanse leger veel geld in deze technologie investeert.

Dan wordt het lollige schieten in Duck Hunt ineens een stuk verontrustender...

🤓 Biohacking Bullets

Artikelen, podcasts en andere media die mij zijn bijgebleven deze maand.

 • 🤖 De staat Michigan, Verenigde Staten, heeft een wet aangenomen met de titel: Microchip Protection Act. De wet moet het werkgevers onmogelijk maken om hun personeel te verplichten een onderhuidse chip te dragen. Toekomstbestendig beleid wat mij betreft.

 • 🧬Β  Een chimeer is een mengsel van twee soorten. Op New Scientist: biologen hebben muis-mens-chimeren gemaakt. De muizenembryo’s bevatten tot 4 procent menselijke cellen. Een volgende stap richting het kweken van menselijke reserveorganen.

 • 😴 Een gadget voor lucide dromen? Onderzoekers aan MIT hebben de Dormio ontwikkeld. Ze claimen dat de drager straks meer kan dromen, de dromen actief kan beΓ―nvloeden en onthouden.Β Β  Β 

 • 📕 Ik las het boek Shoe Dog van Phil Knight, de oprichter van Nike. Als hardloper vond ik het heerlijk, maar ook zonder regelmatige runners high is dit een fijn boek. Knight vertelt zijn verhaal over de opkomst van het bedrijf. Vol met bedrijfs- en levenslessen.Β Β 

 • 🎧 De meeste podcasts die ik luister zijn inhoudelijk, vooral interviews met wetenschappers. Ok, en af en toe de fanpodcast van FC Groningen (ik blijf een Groninger!). Vind je wetenschap en ruimtevaart, gemixt met geopolitieke spanningen met China, leuk dan is De Man en de Maan van NPO een aanrader. Acht afleveringen en goed gemaakt.

 • 🎬 Β Voor de Matrix (1999) speelde Keanu Reeves onder meer in Johnny Mnemonic (1995). Het is niet best: oude graphics en veel stereotyperingen zoals de Japanse maffia en corrupte bedrijven. Maar toch, het concept van data smokkelen via hersenimplantaten Γ©n Keanu Reeves maakt dat ik het toch de moeite waard vond.

 • 🎥 Op 20 augustus komt een nieuwe serie uit op Netflix: Biohackers. De trailer belooft veel goeds. In de nieuwsbrief van september deel ik mijn review!

🎙 Openbare optredens & webinars

Meestal doe ik opdrachten voor besloten groepen (interesse?), maar regelmatig spreek ik ook op vrij toegankelijke meetups, festivals en webinars. Hieronder staat mijn agenda voor de komende maanden, onder voorbehoud van wijzigingen.

 • VPRO Tegenlicht Meetup op 2 september in Amersfoort
 • Groninger Forum op 28 oktober in Groningen
 • Masterclass Zorgonderwijsvernieuwers op 6 november in Bunnik
 • Brave New World op 9 & 10 november in Leiden
 • Biohacker Summit op 7 & 8 mei 2021 in Amsterdam


Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur 'm vooral door!

Heb je deze nieuwsbrief zelf doorgestuurd gekregen?
Schrijf je gratis in.

Als je vragen hebt, let me know. Mail me op peter@peterjoosten.net.

Tot volgende maand!

Abonneer je op mijn podcast Biohacking Impact: iTunes, Spotify of andere apps.

Β 
Β 
Β 

Gegevens updaten / Project Leven, Area 51 Amersfoort, The Netherlands

Email Marketing by ActiveCampaign