Share
Preview
Een leuke primeur, biohackers die werken aan een vaccin, kunstmatige longen, chips van Bill Gates, introvert zijn, wiskunde, en meer.
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Β  BIOHACKING NIEUWS 🚀
De Supermens is hier

Hoi ,

Ben jij klaar voor een upgrade?

Vorige week tekende ik een boekcontract bij Bot Uitgevers! 🥂

In oktober komt mijn boek Supermens uit. Het is een complete upgrade (pun intended) van mijn boek Biohacking uit 2018. Mijn uitgever, Evert de Vries, verwoordt het beter dan ik: 'De thema's mensverbetering en biohacking zijn klaar voor een groter publiek.'

Superleuk, maar ook wel spannend. Midden augustus is de deadline, dus de komende weken ga ik hard aan de slag om te schrijven, schrappen en schaven.

En dan nu al het nieuws over biohacking! Veel leesplezier.

– Peter

PS Mijn nieuwe online Masterclass vordert gestaag. Ik stuur je een bericht als het programma online staat!

Β 
📲 Biohacking Nieuws

Het meest opvallende nieuws op het gebied van biohacking.

"This is the perfect opportunity for biohackers. We can move science faster.”

Joziah Zayner kwam weer eens in het nieuws. De markante eigenaar van The Odin, een bedrijf waar je kits kan kopen om zelf genen te wijzigen, wil met andere biohackers een vaccin ontwikkelen tegen SARS-CoV-2, het virus dat COVID veroorzaakt.

Samen met onder meer David Ishee, een andere uitgesproken biohacker, wil hij een DNA-vaccin bij zichzelf testen. Ze baseren zich op een studie van onder andere Harvard, waarbij in dierproeven is aangetoond dat het vaccin kan helpen.

Experts zijn verdeeld. Sommigen denken dat het wetenschap kan versnellen. Anderen denken dat hun experiment alleen maar kan leiden tot anekdotisch bewijs; als het bij de biohackers werkt, zegt dat nog niets over de werking op een grotere populatie.

🤓 Biohacking Bullets

Artikelen, podcasts en andere media die mij zijn bijgebleven deze maand.

  • 🧬 Mini-organen, gekweekt in een laboratorium, worden gebruikt om het mechanisme achter COVID te onderzoeken. De cellen, weefsels en kunstmatige organen worden gemaakt met stamcellen. Mooi voorbeeld in MIT van de potentie van biotechnologie. Thijs Pepping, bedankt voor de tip!

  • 🌍 Een bizarre hoax is dat Bill Gates de pandemie is gestart met als doel om iedereen te vaccineren. Met het toedienen van het vaccin krijgt iedereen een chip met GPS. In Slate een goede onderbouwing waarom dit onzin is.

  • 📕 Ik las het boek Quiet van Susan Caine. Voor mij als introvert was het een feest van herkenning. De belangrijkste boodschap is dat er niets mis is met introvert zijn, al lijkt extravert vaak de norm te zijn.

  • 📖 Weinig mensen kunnen grappig over technologie schrijven. Behalve technofilosoof Rens van der Vorst. Zijn boek Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem bestaat uit korte stukken over onze relatie met technologie. Met een glimlach lees ik meestal nog 1 hoofdstuk voor het slapen gaan.

  • 🎧 De opkomst, het bedrog en de val van het bedrijf Theranos vind ik fascinerend. Nadat ik het boek heb gelezen en de documentaire heb gezien, kon ik ook weer smullen van de podcast The Drop Out (met 8 afleveringen). Β 

  • 📢 Oud-topschaatser Mark Tuitert sprak in zijn podcast Drive met wiskundige Bert Slagter over de pandemie en vooral over de boeken van Nicholas Taleb. Fijn aan de twee gesprekken: Tuitert is goed voorbereid en Slagter legt wiskundige principes helder uit, inclusief praktische voorbeelden.


🐰 Persoonlijk

Wat houdt mij bezig?

Ik heb een bulletjournal (niet te verwarren met Bulletproof Coffee!) waarin ik mijn doelen per dag, per week en per maand afstreep. Denk aan elke dag mediteren, 4x per week sporten en maximaal 3 alcohol per week.

Ja, ik ben streng voor mezelf. 😉

Een van de rituelen waar ik het meest van geniet zijn boswandelingen. Elke week wil ik minimaal een uur in het bos lopen. Geen podcast, luisterboek en telefoontjes.

Alleen ikzelf, met mijn gedachten.

Na elke wandeling kom ik opgeruimd, ontspannen en uitgerust terug, vaak met een aantal nieuwe inzichten en ideeΓ«n.

Naast deze stille wandelingen probeer ik ook vaker met vrienden of kennissen wandelafspraken te maken. Lopend komen we vaak tot betere gesprekken en mooie beschouwingen.

Wil je ook een keer met mij lopen? Stuur mijn berichtje of kijk op de site van De 8 Filosofen (in dat laatste geval zijn er wel kosten aan verbonden).

🎙 Openbare optredens & webinars

Meestal doe ik opdrachten voor besloten groepen (interesse?), maar regelmatig spreek ik ook op vrij toegankelijke meetups, festivals en webinars. Hieronder staat mijn agenda voor de komende maanden, onder voorbehoud van wijzigingen.


Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur 'm vooral door!

Heb je deze nieuwsbrief zelf doorgestuurd gekregen?
Schrijf je gratis in.

Als je vragen hebt, let me know. Mail me op peter@peterjoosten.net.

Tot volgende maand!

Abonneer je op mijn podcast Biohacking Impact: iTunes, Spotify of andere apps.

Β 
Β 
Β 

Gegevens updaten / Project Leven, Area 51 Amersfoort, The Netherlands

Email Marketing by ActiveCampaign