Share
Preview
Gratis Biohacking Checklist, Israel wil kinderen chippen, DIY-biologie, CRISPR/cas9 in mensen, en meer.
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Β  BIOHACKING NIEUWS 🚀
Gratis Biohacking Checklist

Hoi ,

Hopelijk gaat het goed met je! Met mij gaat het prima. De laatste weken ben ik veel bezig met het geven van webinars (interesse?) en werk ik aan mijn Engelstalige diensten.

Daarom start ik ook met een verzoekje!

Onlangs heb ik een Biohacking Checklist gemaakt. Ik deel hierin de belangrijkste aandachtspunten en vragen voor organisaties en bedrijven die met biohacking aan de slag willen.

Download de Checklist hier gratis.

Nu komt mijn verzoek:
Je zou me enorm helpen als je een testimonial wilt schrijven van 2 Γ  3 zinnen over de checklist: wat vind je goed aan de checklist en waarvoor wil je de checklist gebruiken? Dat mag in het Nederlands of Engels.

Als bedankje krijg je gratis mijn nieuwe Engelse e-book Future of Humans (t.w.v. 25 euro), een verdiepend boek over de toekomst van de mens.

Het enige wat je hoeft te doen: reply deze mail met je testimonial!

Alvast bedankt en blijf gezond.

Peter

PS. Mijn nieuwe online Masterclass vordert gestaag. Volgende maand hoor je daar meer over.

Β 
📲 Biohacking Nieuws

Het meest opvallende nieuws op het gebied van biohacking.

"Kids (...) would have an implantable sensor that sounds an alarm when you get too close."

De IsraΓ«lische president Netanyahu heeft geopperd om kinderen te implanteren met een chip. De chip zou moeten helpen met social distancing. Als iemand te dicht bij komt, dan gaat een alarm af.

Het is niet zo gek dat er vanuit juristen, ethici en allerlei belangengroepen protest kwam tegen dit idee.

Zelf vind ik het jammer dat het implanteerbare technologie in een kwaad daglicht stelt, want het heeft veel potentie. Maar wat mij betreft moet je als individu uiteraard vrij zijn in het gebruik van dit soort methoden en je niet door een politiek leider verplicht laten chippen.


🤓 Biohacking Bullets

Artikelen, podcasts en andere media die mij zijn bijgebleven deze maand.

  • 🎧 Hoe gaat een futuroloog te werk? Wat zijn tips en valkuilen als je naar de toekomst wil kijken? Hierover (en nog veel meer) gaat mijn podcast met Peter van der Wel.

  • 🧬 In de New Yorker een heerlijke longread over open wetlabs en DIY-biology. Het deed mij denken aan de opleiding van de Biohack Academy bij de Waag in Amsterdam die ik vorig jaar volgde.

  • 👁 De potentie van CRISPR/cas9 als methode voor genetische modificatie is immens. Een van de uitdagingen is altijd nog om CRISPR op de juiste plek in het lichaam te krijgen. In Nature het bericht dat het voor het eerst succesvol bij een mens is toegepast, met als doel om een oogaandoening te verhelpen.

  • 📕 Ik las het boek Waking Up van Sam Harris. Het boek sloot perfect aan bij de meditatiecursus die ik sinds maart volg. Harris legt op een wetenschappelijke en niet-zweverige manier uit wat spiritualiteit is. Aanrader!

  • 🎧 De combinatie van sport en technologie vind ik fascinerend. Nog een stap verder dan de klapschaats of futuristische schoenen is genetische doping. In deze aflevering van De Technoloog komt professor Hidde Haisma (RUG) aan het woord over dit onderwerp.

  • 📢 Een andere luistertip die ik niet kan laten liggen is als Elon Musk bij Joe Rogan in de studio komt. Ze praten in dit interview o.a. over de naam van Elon's kind (X Γ† A-12?!) en over Neuralink (hersenimplantaten om met computers te communiceren).


🐰 Persoonlijk

Wat houdt mij bezig?

Regelmatig krijg ik e-mails of berichten op social media of ik tips heb voor supplementen, wearables en gadgets.

Op een gegeven moment was ik twee uur per week bezig om deze vragen te beantwoorden. 'Dat kan makkelijker' dacht ik. 'Waarom maak ik niet één plek met al mijn favoriete producten en diensten?'

Daarom heb ik nu op mijn persoonlijke blog Project Leven een pagina gemaakt met al mijn favorieten. De 17 beste tools, gadgets en diensten die ik graag gebruik.

Oja, disclaimer: de linkjes zijn affiliates. Dat betekent als je via de link een product of dienst koopt, dat ik daar een klein percentage van krijg.
🎙 Openbare optredens & webinars

Meestal doe ik opdrachten voor besloten groepen (interesse?), maar regelmatig spreek ik ook op vrij toegankelijke meetups, festivals en webinars. Hieronder staat mijn agenda voor de komende maanden, onder voorbehoud van wijzigingen.


Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur 'm vooral door!

Heb je deze nieuwsbrief zelf doorgestuurd gekregen?
Schrijf je gratis in.

Als je vragen hebt, let me know. Mail me op peter@peterjoosten.net.

Tot volgende maand!

Abonneer je op mijn podcast Biohacking Impact: iTunes, Spotify of andere apps.

Β 
Β 
Β 

Gegevens updaten / Project Leven, Area 51 Amersfoort, The Netherlands

Email Marketing by ActiveCampaign