Share
In deze editie: biohacking en de coronapandemie, de toekomst van de gezondheidszorg, quantified self om het virus te bestrijden, en meer.
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Biohacking Nieuws 🚀
Corona &Β Biohacking

Hoi ,

Ook ik, als biohacker en toekomstdenker, had deze pandemie niet verwacht. Gelukkig ben ik (en iedereen om mij heen) gezond, maar mijn werk als spreker ligt compleet stil.

Best even slikken.

Hoe dan ook, deze pandemie gaat de toekomst van de zorg absoluut veranderen. Daarover meer in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier en blijf gezond,
Peter

📲 Biohacking Nieuws

Mijn duiding van de coronapandemie vanuit biohacking.

"Uiteindelijk hebben we een soort van digitale certificaten die tonen of iemand is hersteld, onlangs is getest en gevaccineerd is"

Wat zijn de interessantste ontwikkelingen die ik als biohacker en toekomstdenker in de gezondheidszorg zie? Dit lees je in mijn nieuwe artikel, met onder andere:

  1. Big data, open science & quantified self: meer dan ooit wordt kennis gedeeld tussen wetenschappers, patiΓ«nten en burgers;
  2. Biohackers die werken aan een vaccin voor het coronavirus (en waarom ik sceptisch ben);
  3. Volgens Bill Gates hebben we in de toekomst allemaal een implantaat met daarin gezondheidsgegevens, zoals: zijn we getest, gevaccineerd en genezen?

Al deze ontwikkeling heb ik uitgewerkt in een nieuw artikel op mijn blog.
Lees: Gezondheidszorg & corona: ontwikkelingen & visies.

Dit stuk breid ik in de komende weken verder uit. Zoals over de vraag of we onze privacy willen opgeven om het virus te verslaan, welke andere technologische hulpmiddelen worden gebruikt en hoe het verloopt met de ontwikkeling van vaccins.

Dit deel ik op mijn social media en in deze nieuwsbrief. Stay tuned!

🤓 Geen corona, wel interessant

Artikelen, podcasts en andere media, buiten de coronapandemie, die mij zijn bijgebleven deze maand.

  • 🎧 Wat is de rol van ethiek als het gaat om robotisering, kunstmatige intelligentie en mensverbetering? Hierover (en nog veel meer) gaat mijn podcast met Katleen Gabriels, assistent-professor aan de Maastricht University.

  • 🚣Zelf was ik te gast bij ex-Olympisch roeier Govert Viergever in zijn podcast om te praten over biohacking en topsport.

  • 🎬 Het derde seizoen van Westworld is uit. De eerste twee seizoenen zijn absoluut de moeite waard, maar soms best complex door de wisselende tijdlijnen. Dit nieuwe seizoen loopt chronologisch, ook wel fijn. Ik vind het een topserie: boeiende verhaallijnen, actueel, steengoede acteurs en fantastische locaties.Β Β Β Β 

  • 📕 Het boek Snow Crash van Neal Stephenson is een klassieker in het genre cyberpunk. Het is een wonderlijke mix van leven in virtual reality, een anarchistische wereld en bijzondere personages. Heerlijk om in te verdwijnen.

🐰 Persoonlijk

Wat houdt mij bezig?

Net als zovelen heeft de pandemie me overvallen. Ik was me wel bewust van de risico's, maar het voelde allemaal ver-van-mijn-bed. Zelfs toen het virus in Wuhan (China) opkwam en niet veel later in Noord-ItaliΓ« opdook.

In de afgelopen jaren heb ik bij talloze ziekenhuizen en zorginstellingen gesproken over de toekomst van de zorg. Ik heb ontzettend veel waardering voor het werk dat zorgmedewerkers nu verzetten en de emotionele kracht die dat kost.

Voor mijzelf is het schakelen, nu mijn inkomsten zijn weggevallen. Momenteel werk ik aan een complete online masterclass met daarin alles over biohacking en mensverbetering. Van definities, tot technologieΓ«n, impact op sectoren (zoals bedrijfsleven, zorg, onderwijs en overheid) en ethische kwesties.

In de volgende nieuwsbrief zal ik daar meer over delen. 🚀
Daarnaast word ik steeds vaker gevraagd om webinars te geven. Zo mag ik binnenkort voor een zorgverzekeraar een webinar doen over biohacking, voor leraren vertellen over regeneratieve geneeskunde en een sessie doen over technologie-ethiek. Supertof!

Interesse in een webinar van mij? Neem contact met me op.
🎙 Openbare optredens & webinars

Meestal doe ik betaalde opdrachten voor besloten groepen (interesse?), maar regelmatig spreek ik ook op vrij toegankelijke meetups, festivals en webinars. Hieronder staat mijn agenda voor de komende maanden.


Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur 'm vooral door!

Heb je deze nieuwsbrief zelf doorgestuurd gekregen?
Schrijf je gratis in.

Als je vragen hebt, let me know. Mail me op peter@peterjoosten.net.

Tot volgende maand!

Abonneer je op mijn podcast Biohacking Impact: iTunes, Spotify of andere apps.

Β 
Β 
Β 

Gegevens updaten / Project Leven, Area 51 Amersfoort, The Netherlands

Email Marketing by ActiveCampaign